L’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria ha donat a conéixer les personalitats i institucions que rebran, enguany, la Distinció Pare Antoni; un guardó que, des de l’any 2018, pretén fer un reconeixement a les persones i entitats que han treballat en favor de la música. 
 
En esta cinquena edició, els guardonats són Javier Enguídanos Morató – a títol individual –  mentre que,  en l’apartat col·lectiu, l’entitat entregarà la distinció a l’Arxiconfraria de la Cort de Maria; al Certamen Internacional de Música ‘Vila d’Altea’; i al ‘Quintet de vent de la Banda Primitiva’.
 
La junta directiva de la societat va aprovar la concessió de les Distincions Pare Antoni 2023, en la sessió ordinària celebrada el passat dijous 1 de desembre, a proposta del president de la societat. A més a més, va decidir que l’entrega dels guardons se celebre en el concert del pròxim 29 de desembre, a partir de les 20 hores. 
 
 
Javier Enguídanos Morató 
 
Es tracta de l’actual director de la Banda Primitiva, qui finalitzarà un prolífic cicle musical el pròxim 29 de desembre. Sota la seua batuta, el Clarín ha conquistat el Primer Premi amb Menció d’Honor al Certamen Internacional de Música ‘Vila d’Altea’ en el anys 2017 i 2021 – en esta última edició la societat va rebre el Corbatí d’Or per haver aconseguit la victòria en tres edicions – i el Primer Premi en el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2022, on va aconseguir el premi al Millor Director. 
 
Arxiconfraria Cort de Maria 
 
L’any 2023, l’Arxiconfraria de la Cort de Maria celebrarà el 25 aniversari de la Solemne Coronació de la imatge de la Puríssima, amb tot un seguit d’actes en commemoració d’esta fita, una de les més importants de la seua història recent. Per arrodonir esta celebració, la Banda Primitiva ha decidit concedir-li el seu reconeixement per la històrica relació entre ambdues entitats. 
 
Certamen Internacional de Música ‘Vila d’Altea’ 
 
És una de les competicions musicals amb major prestigi en l’àmbit internacional que, a més a més, destaca per la seua aposta per encarregar obres d’estrena per a banda, dintre de la seua selecció d’obres obligades del certamen. A més a més, la celebració del certamen cada any destaca per la seua excel·lent planificació i organització, amb una retransmissió en directe de més de 12 hores. 
 
Quintet de vent ‘Banda Primitiva’
 
L’any 2023 es compliria el 60 aniversari d’esta formació, impulsada per cinc músics del Clarín: Manuel Galduf Verdeguer (oboè), Juan Manuel Gómez de Edeta (trompa), Vicente Merenciano Silvestre (fagot), Francisco Alegre Torrijo (clarinet) i José Asensi Alamà (flauta).

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand