Parnàs EmergentL' ATENEU MUSICAL i de ENSENYAMENT "BANDA PRIMITIVA" de LLÍRIA amb la col·laboració de l'ASSOCIACIÓ de MÚSICA ELECTROACÚSTICA i ART SONOR ESPANYOL i l'IES "LLUÍS VIVES" de la Ciutat de València presenten una nova iniciativa, en complir aquesta SOCIETAT MUSICAL DOS SEGLES DE VIDA: "El Parnàs EMERGENT".

El projecte consisteix en la creació d'un seminari permanent, dirigit pel músic valencià Llorenç Barber, amb la finalitat de donar a conèixer i practicar els aspectes més recents de les músiques de creació que fins al dia de hui solen estar absents no només en les manifestacions sonores bandístiques sinó en els principals centres on la música es presenta entre nosaltres. El Parnàs EMERGENT, que així es diu aquest seminari, tindrà lloc una vegada al mes en el matí d'un dissabte i en sessions de 2h30 '.
L'obstinació que presentem compta per a la seua posada en marxa no només amb les instal·lacions i el desig del ple dels membres de la PRIMITIVA DE LLÍRIA, que és la institució dues vegades centenària que ha pres la iniciativa, sinó amb l'adhesió al projecte de la direcció acadèmica de l'Institut LLUÍS VIVES, i això fins al punt d'oferir-se com a subseu del seminari. Però més encara, el Parnàs EMERGENT compta des del moment del seu naixement i presentació, amb el suport, l'assessoria de l'Associació de Música Electroacústica i Art Sonor Espanyol (AMEE) i la col·laboració de la Universitat Politècnica de València (UPV) a través de la seva Càtedra d'Escultura i del Laboratori de Creacions Intermèdia (LCI)

L'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria compleix dos segles. Acumula, doncs, un cabal inestimable que a tots ens enorgulleix.
Hi ha, doncs molt a celebrar, explicar i cuidar. Però també els membres de la Primitiva cobrem consciència que hi ha molt que no coneixem ni practiquem en el que hui dia constitueix el que encara anomenem música. I ens proposem esforçar-nos a conèixer i integrar en la nostra praxi musical perquè el nostre col·lectiu - que es vanagloria de ser responsable davant valència i la història - després de tants anys de brega i triomfs sap que el que encara anomenem música ha crescut, acceptat, eixamplat i estès molt en les últimes dècades.
Així, ja que història obliga, la Junta Rectora d'aquesta prestigiosa societat musical ha pres la decisió d'obrir-se, també ella a un present que bull en novetats de molt diversa naturalesa i calibre.
Després de prendre en consideració totes les possibilitats se li ofereixen, ha optat per crear un germinal CENTRE D'EXPERIMENTACIÓ I INVESTIGACIÓ DE L'SONAR I DE LA escolta. Serà el seu nom "El Parnàs EMERGENT". Una denominació aquesta de gust molt "primitiu" alhora que mira a un futur que parla del inusitat i encara per fer.
Per a conformar i guiar aquest projecte ha escollit al músic i artista sonor LLORENÇ BARBER, un home la trajectòria llueix plena d'iniciatives que des de fa gairebé 50 anys han postulat els indicis i canvis més decisius de la música dels nostres dies.
Pensem en ACTUM (amb els seus manifestos, cicles de concerts, estudi de música electrònica, improvisacions, monogràfics JOHN CAGE, partitures i propostes sonores), la posada en marxa i direcció dels festivals ENSEMS, NITS D'AIELO I ART, la posada en acte de grups com el Taller de Música mundana, o de l'flatus vocis TRIO, o eL CANT dE l'CANTÓ, al costat de la cantant (extended voice) MONTSERRAT PALACIOS.

Al costat de tot això Llorenç és des de 1992 un actiu estimulador del món de les bandes, concebent aquests tradicionals conjunts melòdic / harmònics com "mòbils sonors disciplinats" que recorren l'espai sònic públic disponible seguint pautes cronomètriques i plurifocals.
D'altra banda, com a teòric de l'art sonor, Barber ha publicat més de 10 llibres i centenars d'articles, és Academic corresponent de l'Acadèmia de Sant Jordi, professor del Màster de Art Sonor de la Universitat de Barcelona, ​​i la seva obra ha estat objecte de 4 tesis doctorals. L'any 2017, va rebre, ex aequo a Carles Santos, el PREMI BANKIA A TALENT MUSICAL.
Per començar, les sessions del Parnàs EMERGENT, tindran lloc una vegada al mes (els dissabtes al matí, de 11h a 13h30 '), seran gratis aquest curs acadèmic amb motiu de la celebració del bicentenari de la Societat i s'admetrà, no només a músics (de clàssica, improvisadors, instal·ladors, electroacústica, rap, etc.) sinó també a gent d'escena, dansa, audiovisuals, o qualsevol deriva estètica interessada. Igualment està previst que sempre que Barber ho considere (una vegada al trimestre) disposarà de l'ajuda presencial i activa d'un músic, especialista en alguna de les branques possibles de l'àmplia cultura experimental, com ara poesia fonètica, músiques parlades, portàtil music, harmònics i multifònics, músiques visivas, instruments intervinguts (preparats), hackerisme sonor, 'extended voice', sound painting, soundscape, o fins i tot exomúsiques. Òbviament, i insistint en la filosofia de la proximitat que anima tot el projecte, s'escolliran aquells músics experimentals l'ànima respire en sintonia i tinguen relació i compromís amb el nostre món, valencià i ja global.

Naix aquest projecte amb vocació d'eternitat, de manera que, per més que s'endinse en projectes concrets, any a any, la seua trajectòria buscarà ser útil a llarg termini. València necessita respirar amb llargues mires i escoltes obertes a l'infinit.

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand