El president de la Banda Primitiva de Llíria, José Luis Pérez Veses, s’ha reunit amb el compositor José Alamà Gil, qui li ha fet entrega de la composició “Simfonia memorial”; l’obra d’encàrrec amb la qual el Clarín pretén competir al Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2020. 

“La societat està molt il·lusionada per tornar a competir al Certamen de València” comenta el president de la societat. “Encara que el procés de selecció no es resoldrà fins la pròxima setmana, els nostres músics ja estan treballant en alguns dels moviments de l’obra de Pepe i, a partir d’ara, ja tenim tot el material de l’obra lliure disponible per treballar amb rigor i excel·lència la interpretació d’esta composició”. 

“Vull fer-li un agraïment a José Alamà per la seua dedicació i implicació en este projecte, des de que li vàrem proposar l’encàrrec” ha continuat Pérez. “Sé que ha dedicat moltes hores per l’enorme responsabilitat que suposa, però el resultat és fantàstic”. 

“Simfonia memorial” és una obra que s’estructura en quatre moviments: “El Raval”, “El Pare Antoni”, “Malato” i “1819-2019”. El seu treball d’escriptura es basa en una cèl·lula musical de set notes que està present en cadascun dels quatre moviments, a través dels diferents recursos de l’àmbit de la composició. 

“És una responsabilitat màxima per a un compositor rebre l’encàrrec d’una composició d’estes característiques, especialment per les peculiaritats de l’obra” comenta el compositor José Alamà. “No sols és una composició per a competir en una dels certamens musicals més importants, sinó que – a més, a més – estàs escrivint una obra que interpretaran els teus amics músics”. 

“De tota manera, esta situació també té una part molt positiva. I és que quan estàs creant l’obra, tens l’oportunitat de poder imaginar quins músics són els que posaran música a la partitura. És una situació única, que sols es pot donar en estes circumstàncies”. 

El pròxim dia 18 de febrer, l’organitza del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” donarà a conèixer les bandes seleccionades per a la Secció d’Honor i determinarà, per sorteig, l’ordre d’actuació de les bandes participants. 

 

 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand