La història de la Banda Primitiva és una història de persones, de famílies que han transmés un llegat comú durant 200 anys, des del 1819. Una història que, fins fa poc més de quatre dècades, ha tingut com a protagonistes als homes. Per això, dintre de les celebracions del 8 de març, la societat realitza un concert homenatge a les Dones Clarineres, a càrrec de la Banda Juvenil, el diumenge 10 de març a les 19.00 hores.

Este acte tindrà un sentit clarament pedagògic i conscienciador “perquè fins fa ben poc, les dones tenien moltes de les àrees de la societat vetades” explica la vicepresidenta de l’àrea Social, Natalia Villanueva. “Amb este acte, volem reivindicar la importància de les dones en la nostra societat i recordar un temps en què hi havia llocs reservats únicament per als homes”.

En este sentit, el concert servirà per recordar que cap dona va formar part de la Junta Directiva de la societat fins l’any 1980 o que les dones tenien prohibit ser integrants de la Banda Primitiva fins l’any 1971, quan el mestre Malato va incorporar les primeres violoncelistes a l’agrupació.

Estes i altres anècdotes seran part fonamental de l’acte, que comptarà amb la participació de diferents testimonis que relataran la seua experiència i ajudaran a entendre les dificultats que la dona ha tingut per anar trencant sostres de cristall en la societat.

La part musical de la jornada estarà oferida per la Banda Juvenil Primitiva que, sota la batuta del seu director titular Salvador Marí Ramos, interpretarà el programa següent:

  • Camino de rosas (pasodoble), José Franco
  • Màquina d’escriure, Leroy Anderson
  • Anniversary Marcha-chá, Jef Penders
  • Maracaibo, José Laberto Pina
  • Aladdin, arr. Michael Swenney

 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand